Navigation

Bezoek aan een eendenkwekerij!

We hebben met een aantal mensen de ferme des Renardières bezocht. Dit is een boerderij waar de eenden gekweekt worden voor de lekkere foie gras, magrets en confits de canard. We werden hartelijk ontvangen en de rondleiding begon bij de stal met 200 kuikens. Deze waren nog maar een paar weken oud. Mathis had geen schrik en had al vlug een eendje beet. De patron Guy gaf een zeer gedetailleerde uitleg over de opkweek en het verschil met de industriële teelt waar er duizenden tegelijk gekweekt worden. De eenden groeien hier in alle rust op in een natuurlijke omgeving en krijgen (op het begin na) enkel geselecteerde mais.
Daarna gingen we naar de weides waar de grotere eenden zaten, er was telkens een verschil van 4 weken. De kweek duurt ongeveer 18 weken en enkel de laatste 12 dagen wordt er bijgevoerd om de vette lever te bekomen. Het was een zeer leerrijk bezoek die afgesloten werd met een bezoek aan hun winkeltje waar we de nodige uitleg kregen over al de verschillende producten.

Als verrassing mochten de kinderen op het eind nog een ritje op de ezel maken. Laura poseerde liever eens tussen de bloemen met een prachtig vergezicht. [showcase id=”2845″]

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Top
Loading ...