Navigation

De pruimenoogst en verwerking tot pruneaux d’Agen!

De pruimenoogst is in volle gang. De lekkere pruimen worden van de boom geschut en opgevangen in een grote paraplu. Daarna worden ze overgegoten in een lange transportbak.
Wij werden uitgenodigd bij de kweker om de verwerking eens te gaan bekijken met de gasten. Hier worden de pruimen eerst in een spoelbak gegoten waarna ze door een metalen trommel moeten waar het vuil en de kleintjes gescheiden word. Daarna worden ze op houten bakken gelegd en nog eens gesorteerd. Eens ze een hoge stapel bakken hebben verdwijnen de pruimen voor 23 uren in een droogtunnel op 82 graden. De pruimen verliezen 2/3 van hun gewicht. Na afkoeling worden ze nog eens gesorteerd en de mindere kwaliteit verwijderd. Tot slot worden ze allen opgeslagen in grote plastiek bakken voor transport.
Wij kregen een zeer deskundige uitleg van Jean en Jean-Claude en een degustatie mocht natuurlijk niet ontbreken. Ze waren verrukkelijk. Als toemaatje mochten we nog eens de tabak bekijken die hier naast La Granja gekweekt is. De tabak hangt nu reeds een maand te drogen in indrukwekkende schuren en de bladeren waren net zeemvellen. Binnen een maand is hij klaar en kan verkocht worden.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Top
Loading ...